De kijk op de week van Jules

Dag beste lezers,

YES, YES, YES!!! Eindelijk mochten de heren nog eens vieren! Ze wonnen met 0-4, maar de cijfers konden en mochten heel wat hoger liggen. Trainer Kenny Wittesaele was kort in zijn redevoering voor de wedstrijd. Onze kapitein was nog korter. Een zin was voldoende om de “Boys in green and black” met de neus op de feiten te drukken. WSB vergat na tien seconden dat de wedstrijd was begonnen, maar keeper Pauchet deed wat nodig. Vanaf dan nam WSB het heft in handen en duwde het SK Zillebeke gewoon achteruit. Met een sporadische tegenaanval konden ze nog dreigen zonder grote doelkansen. WSB versierde de ene grote kans na de andere, maar verzuimde af te werken. Plots stond het geluk even aan de zijde van WSB. Robin Derycke ging het nodige duel aan op een vrije trap van Pieter Delaere (aka ’t Brommertje) en Zillebeke verwerkte in eigen doel. Even later scoorde Maarten George, met een subtiele lob, de 0-2 nadat de verdediging van Zillebeke zich verslikte op een lange bal.  0-2 was eveneens de ruststand. Na rust kregen we hetzelfde spelbeeld. WSB voerde de forcing en hing volop voor de drie punten. Van de wedstrijd controleren was geen sprake. WSB had bloed geroken en zou het volledig afmaken. In Zillebeke kan het spoken als het 1-2 wordt! Na verloop van tijd at onze T1, Kenny Wittesaele, bijna zijn gips op en verloor onze afgevaardigde, Geert George, de rest van het weinige haar dat hem nog rest. WSB verspilde kans, na kans, na kans, na kans, na kans,… Het frustreerde menig man. Dave Delaere had er plots genoeg van en nam de linkerflank voor zijn rekening zoals Cafu dat deed in zijn gloriedagen. SK Zillebeke werd overspoelt en wist geen raad meer. Intussen bleef de 0-2 het bord staan. Plots vond Dieter Vanhulle toch het gaatje na een hard laag schot, 0-3. SK Zillebeke uitgeteld. WSB duwde het gaspedaal nog iets verder in en verzuimde eveneens verder hun kansen af te maken. Michael (aka Up je freter) Belleter legde de 0-4 eindscore vast. Nadien werd er gelachen en “gefeest” om de overwinning. Volgende wedstrijd mag WSB naar VK Langemark-Poelkapelle, ditmaal niet met de bus, maar zonder de geschorsten Sammy Luchie en Stijn Derycke. De centrale as is met vakantie tegen VK Langemark-Poelkapelle. Marc Valcke keert terug uit schorsing. Desalniettemin wordt het opnieuw sleutelen voor T1 – Kenny Wittesaele. Eerst mogen de jongens nu een weekje profiteren van wat rust.

De beloften hielden voor de tweede maal de nul en pakten opnieuw een punt tegen een rechtstreeks tegenstander. Jonas Roggeman pakte nog rood 12 minuten voor tijd nadat hij de doorgebroken speler vloerde in zijn gekende stijl. WSB hield stand. Het werd 0-0.

De Dames stonden dan weer voor een zeer zware uitdaging. Ze gaven op Cobergher Club Brugge partij. Geen Sinecure en zo bleek het ook. Het werd maar liefst 0-11. Niet de wedstrijd die de dames moeten winnen, maar een stuntje is altijd leuk. Ze deden het niet onaardig de afgelopen weken. Volgende wedstrijd werken ze thuis af tegen SK Staden B.

“Door eendracht worden kleine dingen groot”

 Groeten,

Jules