De kijk op de week van Jules

Dag beste lezers,

Ik kon best tevreden zijn over afgelopen weekend. Het zou in alle opzichten een vreemd weekend worden. Waarom? Trainer Kenny Wittesaele mocht puzzelen, maar had vele stukken tekort. Hij mocht maar liefst zeven basispionnen vervangen. Zijn kern is breed, maar dergelijk verlies valt niet op te vangen. Hierdoor vielen ook de beloften in de klappen in de belangrijke topper tegen KSV Nieuwpoort. Logisch dat de een eerste ploeg voorgang krijgt. Dit is zo van vierde provinciaal tot de Jupiler ProLeaugue.

Met een klein hart begonnen de beloften aan de wedstrijd, maar nog voor de wedstrijd viel het opmerkelijkste te noteren. Onze T1 was nog steeds op zoek naar spelers om de match tegen VK Langemark-Poelkapelle te kunnen aanvatten. Uiteindelijk vervoegden Stijn Blieck en Jelle Jonckheere de rangen van de eerste ploeg. De beloften trokken uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 1-2. Een zucht van verluchting. De topper werd gewonnen.

De dames hadden ook een topper op het programma tegen SK Staden. De dames waren gebaat bij winst. Enkel zo kunnen ze in de top acht blijven om volgend jaar opnieuw aan te treden in tweede provinciale. Het mocht niet baten. Het werd uiteindelijk 1-1. Geen man overboord, maar de dames zijn op hunzelf aangewezen. Winst tegen VK Egem C is een must, daar KSV Bredene – VV Alveringem partij geeft en de clash tussen KFC Sint-Joris Sp. – DV Leffinge op het spel staat. Bij verlies tegen VK Egem C worden de dames verbannen naar derde provinciale. Komaan dames!

Diezelfde namiddag mochten de heren aantreden op en tegen VK Langemark-Poelkapelle. De U8 toonden alvast het goede voorbeeld in de voormatch en wonnen met 3-6. Een gedreven speech door onze T1 werd algauw neergesabeld door de verstikkende warmte. WSB stond te slapen en dat werd genadeloos afgestraft, 1-0. Even later werd terecht een penalty gefloten na overtreding van onze kapitein, Steve Roelens, die ook al gelukkigere dagen had gekend. Hij trachtte zolang mogelijk de bal af te schermen, maar de spits was sneller waardoor hij de enkels raakte en de spits neerging. Geel karton en een een feilloos omgezette penalty, 2-0. Vlak daarna nam WSB het heft in handen en creëerde het heel wat kansen, maar de doelman van VK Langemark-Poelkapelle voorkwam erger. Ook te weinig scherpte in de zestien. Plots legde WSB een potje combinatievoetbal op de mat, waar menig Barça-fan met koploper Pep Guardiola jaloers op zou zijn. De bal werd achteraan gerecupereerd en ingespeeld op Glenn Delva. De bal lag 15 seconden later in het doel nadat Dries Hoorelbeke goed afmaakte, 2-1. WSB bleef goed doordrukken en kon met een goed gevoel de rust in.

VK Langemark-Poelkapelle sleutelde en trachtte meer te dreigen, maar verder dan een kopbal op de lat kwam en wat geharrewar kwam het niet. Aan de overkant hield hun doelman opnieuw twee gemaakte doelpunten uit de netten na pogingen van Marc Valcke en Maarten George. WSB verdiende zeker meer en versierde nog kansen, maar WSB was te weining doelgericht. Het absolute noodlot sloeg toe. Dries Hoorelbeke viel uit, velen waren op. Michael Belleter en Steve Roelens vochten tegen de pijn. Uiteindelijk was er veel middenveldspel en kon WSB niets doen op de stilstaande fases. Een punt had verdiend geweest tegen een eindrondekandidaat, dit met een vertimmerd elftal die voor de eerste maal met elkander op het veld acteerde. Niet slecht. De jongens leverden een heroïsche prestatie. Leonidas van Sparta zijn legioen was plots 14 staalharde vechters rijker, een koning die zelf ten onderging aan de “Poorten van Thermopylae” met zijn 300. Enkel trots in Jules zijn WSBeenderen!!! Nu een weekje rust en hopen dat er heel wat gerecupereerd kunnen worden, want opnieuw een resem afwezigen bij WSB voor de wedstrijd tegen Voormezele.

Romeins dichter Ovidius verwoorde de strijd van WSB zeer toepasselijk: “De nederlaag te lijden was niet zo schandelijk, als het schoon is de strijd te hebben gewaagd.”.

“Door eendracht worden kleine dingen groot”

 Groeten,

Jules