De kijk op de week van Jules

Dag beste lezers,

De laatste midweek match voor de jongens van Kenny Wittesaele was een feit op woensdag tegen VKW Vleteren. Het beloofde een leuke match te worden. Beide ploegen toonden respect voor elkaar. Niemand was zeker van de overwinning. Mooier wordt het niet. Voor beiden was winst de ultieme opsteker en de wildcard om aan te sluiten bij de top.

Al tijdens de opwarming liep het zeer stroef bij WSB. Wat was er loos? Gebrek aan goesting of iets anders? Zenuwen? Niemand had het antwoord in petto. WSB vatte de wedstrijd zeer abominabel aan en deed de hele eerste helft verder op dit elan. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Vleteren ondanks slecht spel van WSB het veldoverwicht had, maar nauwelijks kon dreigen. In het begin van de wedstrijd knalde Zutterman hard op de bovenkant van de dwarsligger. Daarna bleef het een hele tijd stil. Halverwege de eerste helft kreeg Vleteren een vrije trap toegekend. De bal werd in het pak en eveneens in de zestien gegooid. Onze kapitein, Roelens Steve, ging het duel aan met Cloet en verwerkte daarbij de bal tot overmaat van ramp in doel met het hoofd. Duel gewonnen, maar 1-0 in het krijt. WSB had al wat kansen gecreƫerd en werd mijn inzien een penalty ontnomen. Allemaal goed en wel, maar het geleverde spel was niet om aan te zien. De man in het zwart kon de 1-0 ruststand niet worden verweten.

Ward Sampers werd gewisseld voor Michael Belleter.

Tijdens de rust volgde een donderpreek en werd iedereen de levieten gelezen. Het was duidelijk te zien aan de manier waarop ze de tweede helft aanvatten. Ze streden voor elke meter. Wederom een WSB met twee aangezichten? Was het na FC Westouter de beurt aan VKW Vleteren om kennis te maken met het doorzettingsvermogen en volhardeenheid van WSB? Het had er alle schijn van weg. WSB nam het spel in handen. Enkel Heytens (Vleteren) kon hier en daar nog eens een duel winnen. Er volgden vele flankwissels en de vele flankvoorzetten konden net niet worden aangeraakt of gedevieerd in doel. Zutterman voelde de bui al hangen. Zo deed hij zijn relaas aan onze kapitein. Onze kapitein zweepte zijn manschappen nog eens op. Heel WSB voelde dat het erin zat. Een kwartier voor tijd werd Roelens aan de kant gehaald voor Bentein. WSB zette alles op alles! Het mocht niet baten. Toch was het eveneens opletten aan de overkant. VKW Vleteren kon soms nog eens tegen prikken en was heel dichtbij via Heytens, maar Glenn Delva redde de meubelen met een subtiel tikje. Kort voor tijd zwiepte Dave Delaere de bal opnieuw in de zestien. Belleter besloot op doel, maar de Vleterense doelman bracht in eerste instantie redding. Op de tweede poging van Marc Valcke, weeral hij, had hij geen antwoord, 1-1. Vleteren kwam nog tweemaal in de zestien, maar kon niet scoren. Bij WSB hetzelfde geluid te horen. De scheidsrechter floot af na een klein opstootje. De wedstrijd eindigde op 1-1.

Een oververdiend punt voor WSB die zaterdag Kruiseke mag ontvangen. WSB telt 4 punten minder, maar is drie wedstrijden ongeslagen. Ze kijken vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Kruiseke, maar beseffen dat het beter zal moeten. Kruiseke toonde reeds wat het een petto heeft en zal zaterdag op revanche belust zijn na het verlies tegen FC Poperinge. De boys wezen gewaarschuwd.

“Door eendracht worden kleine dingen groot”

Groeten,

Jules