De kijk op de week van Jules

Dag beste lezers,

Zaterdagavond ontving WSB, SK Elverdinge. Geen makkelijke opdracht, al was WSB al vijf wedstrijden ongeslagen. De langste reeks waarbij WSB ongeslagen bleef, dateert van elf jaar geleden en telde 9 wedstrijden. Er werd toen in WSB zwaar verloren van GS Voormezele met 4-0. L’histoire se répète? WSB was daarnaast ongeslagen thuis. De stellingen aan de Bergenvaart lijken zo onneembaar.

Trainer Kenny Wittesaele bracht geen wijzigingen aan in zijn team, behalve dat Jordy Tommelein (op reis) werd vervangen door Tim Bentein. Thomas Vande Veire was ziek. Op de bank vertoefden Jasper Levecque, Glenn Delva en Steve Roelens.

De partij begon vrij gesloten, maar na een vijftal minuten trapte Marc Valcke vanuit een scherpe hoek op doel. De keeper was verslagen, maar het doelhout bracht redding. Nadien veel middenveldspel. Op het kwartier in de eerste helft was het WSB die goed wegkwam na een duidelijke fout van onze kapitein Ward Sampers in de zestien. De scheidsrechter wilde van geen fluiten weten. WSB slaakte een zucht van opluchting. SK Elverdinge begon het laken naar zich toe te trekken. De solide viermansverdediging, het directe spel en hoog tempo deed WSB bij momenten naar adem happen en veel pijn. Kort daarna voetbalde SK Elverdinge zich mooi door de verdediging van WSB. Stephen Lanszweert voorkwam tot tweemaal toe het tegendoelpunt, maar er werd te laat geageerd en bijgevolg te slap verdedigd. Bij geluk belande de bal tussen de benen van Ward Sampers naast Stijn Deycke in doel, 0-1. SK Elverdinge verdiend op voorsprong. WSB voetbalde mee, maar desondanks een zekere dreiging bleven de grote kansen uit. Een beetje later volgde een flankwissel en die werd aan de eerste paal binnengetrapt, 0-2. SK Elverdinge begon hun pletwals en etaleerde mooi voetbal. Kort daarna begon hun spits aan zijn avondwandeling. WSB liet hem ongestoord en hij verraste Stephen Lanszweert met een staalhard en kaatsend schot, 0-3. Het moment was daar om in te grijpen vond onze T1. Na 38 minuten werden Michael Belleter en Sammy Luchie naar de kant gehaald. Michael Belleter speelde een ongelukkige wedstrijd en Sammy speelde een ijzersterke wedstrijd. Hun vervangers waren Jasper Levecque en Glenn Delva. Een ander tactisch plan zou het tij moeten keren. Aanvankelijk verliep het niet naar wens tot een WSB’er foutief werd afgestopt in het strafschopgebied. Penalty! Marc Valcke bedankte en zette de 1-3 op het scorebord. Eveneens de ruststand.

Na de rust wilde SK Elverdinge de wedstrijd controleren, maar dat werd hun niet gegund door WSB. WSB kwam beter en beter in de wedstrijd en toch was het opletten voor de counter van SK Elverdinge. SK Elverdinge verzuimde een viertal keer de score uit te diepen. WSB deed enorm zijn best om alsnog een aansluitingstreffer te scoren via diverse pogingen. Een bal werd tot tweemaal van de lijn gekeerd. Een afstandsschot van Maarten George werd gepareerd door de keeper. Twintig minuten voor tijd maakte Steve Roelens zijn opwachting. Net na zijn vervanging werd een corner op de lat geknikt! Het sluitstuk van Elverdinge was er niet gerust op en maande zijn troepen aan tot concentratie. Er vielen nog wat kansen te noteren, maar de ruststand werd ten slotte de eindstand. SK Elverdinge de beste tegenstander tot nog toe. Het moet gezegd.

Volgende week wacht WSB de verplaatsing naar FC Passendale. Een belangrijke wedstrijd. WSB verloor de wedstrijd, maar is eveneens een winnaar dit weekend. Alle directe tegenstanders morsten met de punten. Misschien een gemiste kans, maar er is niets verloren. Alles is te overdoen. Winst tegen FC Passendale is een must, maar wees gewaarschuwd. Winst van Passendale betekent dat je ze naast je moet dulden.

“Door eendracht worden kleine dingen groot”

Groeten,

Jules