De kijk op de week van Jules

Dag beste lezers,

De kogel is door de kerk en nu mag iedereen het weten. Er staan wat veranderingen op til in WSB. De goede plaatsing in het klassement heeft als resultaat dat vele spelers mee vertrekken met huidige trainer, Kenny Wittesaele, naar Union Zandvoorde. Een klus dicht bij de deur. We wensen hun veel succes toe met de nieuwe uitdaging.

WSB werd echter in snelheid gepakt, al gaat het niet vrijuit. Een nieuwe trainer werd reeds gevonden en zou de club op de rails moeten houden. De nieuwe trainer heet Danny Dehaese. Een klinkende naam in het voetbal. Een trainer met veel ervaring . We hopen dat hij opnieuw een ploeg bijeen krijgt om volgend jaar opnieuw aan te treden met een eerste ploeg.

Achter de schermen lijken er nog een aantal dingen in beweging te komen. Bewegingen die de dynamiek van WSB ten goede kunnen komen. Wederom beslissingen die het bestuur moet nemen.

Ik, Jules, zit met heel veel vragen, opmerkingen en een “dissenting opinion” over bepaalde zaken. Blijkbaar ben ik niet de enige. Iedereen kan/mag zijn mening hebben en moet kunnen bijdragen tot een gezamenlijke en mooie oplossing voor de toekomst. Een lange termijnvisie die zijn doel niet mist en niet is gebaseerd op veronderstellingen.  De harde lijn moet opnieuw worden opgenomen in belang van de club. Opdat we niet opnieuw wegzakken of in snelheid worden gepakt. Met andere woorden: “Aude audenda”.

Maar soit! Tijd voor een beetje voetbal. De eerste ploeg won tegen Passendale met 3-1, na de pandoering tegen SK Elverdinge vorige week. Ze komen hiermee opnieuw op de vierde plaats te staan. Ze kunnen geschiedenis schrijven, maar quid bono?

De Dames konden na geruime tijd nog eens winnen met 2-6. Een deugddoende overwinning die voor het nodige feestgedruis zal gezorgd hebben.

De beloften wonnen opnieuw. Je hoort het goed. Opnieuw. Ze pakken zo even 37 op 39 en zijn zo al dertien wedstrijden ongeslagen. Dat is bijna een hele heenronde/terugronde. Het is hoe je het bekijkt. De reeks bestaat uit 16 ploegen. Al staat er zondag een ferme klepper op het menu en worden tal van spelers gemist. We zien wel hoe het uitdraait.

Een mooi voetbalweekend voor de eerste ploegen en de beloften van WSB. Doe zo voort allemaal.

“Door eendracht worden kleine dingen groot”

Jules