De kijk op de week van Jules

Dag beste lezers,

Het is nu al enige tijd geleden dat ik nog iets van me liet horen. In mijn laatste “Kijk op de week van Jules” had ik het over tal van veranderingen die WS Bulskamp zou ondergaan. De veranderingen blijven komen. Zo stopt Steve Roelens als trainer en wordt hij de nieuwe Jeugdverantwoordelijke van WSB. Luc Vanheste zet een stapje opzij voor het jong geweld. Ik wil Luc in naam van de club bedanken voor zijn verwezenlijkingen en geleverde inspanningen als jeugdcoördinator de afgelopen jaaaaren. Het is tijd voor een nieuwe wervelwind. Een nieuwe synergie. Er staan wat veranderingen op til en niemand hoeft daar schrik voor te hebben. Steve maakte zijn intenties reeds duidelijk aan de trainers en afgevaardigden. We geven er een lap op!

Afgelopen weekend bezochten de U12 en U13 de heksenketel van Jan Breydel om Club Brugge naar de overwinning te schreeuwen. Ze deden dit met verve, maar het mocht niet baten. Na een spektakelrijke wedstrijd werd 2-2. Desalniettemin allemaal blije gezichten en dankbaar voor de ervaring.

Zondagmorgen was het tijd voor wat romantiek in de kantine van WSB. Naar jaarlijkse gewoonte werd het valentijnsontbijt georganiseerd door de Feestcommissie, maar de beloften hadden daar vooralsnog geen tijd of zin in. Eerst de derby afhaspelen tegen KSV Veurne. WSB was op zijn hoede, want KSV was de 0-5 pandoering nog niet vergeten. Het spelbeeld gaf dit ook aan KSV legde, onder leiding van Geoffrey Ingouf, het betere voetbal op de mat. WSB werd de eerste 25 minuten van de mat gevoetbald, desondanks een grote inzet. Na 25 minuten kon WSB de wedstrijd wat stabiliseren, maar de grootste kansen waren dan al gevallen aan beide zijden. Toch was het WSB die de score opende via Brian Geryl. Kort daarna scoorde Jelle Levecque nadat Tobias Huyghe de bal hard voor doel trok. De ruststand was 2-0. Na de rust kwam WSB beter en gretiger naar buiten. Het resulteerde echter niet in veel kansen, maar wat dreiging. KSV kende een zwakkere periode in de wedstrijd. WSB profiteerde optimaal en Sam Devloo mocht de 3-0 heerlijk voorbij keeper Carpentier knikken. Daarna voerde WSB wat wissels door.  Intussen was KSV Veurne opnieuw komen opzetten en legde het opnieuw het betere voetbal op de mat. WSB moest opnieuw ondergaan, maar WSB gaf niets weg. KSV had reden tot mopperen toen Steve Roelens en Jarne Dewancker in elkaar haakten in de zestien. KSV Veurne verdiende een penalty, maar de leidsman verroerde niet. Kort daarna hetzelfde scenario in de zestien van Veurne. Ook nu verroerde de leidsman niet. Het bleef 3-0 en WSB kon nu douchen en hun ontbijt voor middagmaal verorberen. De eitjes vlogen de deur. Respect voor de tegenstander is alles in voetbal en het moet worden gezegd dat de jonge garde van KSV zeer mooi voetbal etaleerde.

De dames wonnen de kelderkraker tegen De Haan met 3-0 en mochten nogmaals vieren. De Heren leden hun tweede verliespartij in en tegen Voormezele met 0-2. Geen man overboord alles ligt er dicht bij elkaar.

Tot slot wil ik besluiten met goed nieuws! Hij mag dan al geruime tijd uitkomen voor JV Lo-Reninge, maar hij verdedigde lang en trouw de kleuren van WSB. Bij deze wil ik Tony Coutereel en zijn vriendin Sarah Feys feliciteren met de geboorte van hun dochter Anaïs. Ik wil langs deze weg eveneens Jean (Coutereel) en Tonia feliciteren met het grootouderschap op afstand. Den Jean is toch nen speciale!

Volgend weekend weer een weekend vol voetbal!

“Door eendracht worden kleine dingen groot”

Jules