De kijk op de week van Jules

Dag beste lezers,

Voetbal is een raar beestje. WSB heeft het vorig weekend mogen ervaren. Onze ploegen mochten dit op diverse manieren ervaren. De jeugd deed het goed. De U8 en U9 hadden zwaar te lijden onder de kou, maar deden erg hard hun best. Mooie wedstrijden daar. De U11 mochten in Lo-Reninge voetballen op een spijkerhard veld. Geen sinecure.

Ditmaal een speciaal woordje voor de U12 en U13. Het seizoen door probeerden de trainers en afgevaardigden het allerbeste eruit te persen. Tot een zenuwinzinking toe. Iedere week was het  werken, werken en werken. Een grote achterstand die nu wordt goedgemaakt en enkele strategische keuzes die goed uitdraaien. Keuzes die in de beginne met groot scepticisme werd onthaald en de gemoederen beroerde. De trainers en afgevaardigden zetten hun werk onverminderd door met de huidige resultaten tot gevolg. De U12 doet het fantastisch met draw en winst. De U13 is een huzarenstukje. Twee niveaus te hoog ingeschreven en iedere week moeten vechten tegen een muur van rots en water. Iedere week geven ze het beste van zichzelf! Waar het duel vorig jaar nog eindigde  in 24-0 verlies tegen Sp.Keiem, was dit nu slechts 5-1. De trainer van Keiem stak zijn complimenten niet onder stoelen en banken. De jongens en meisjes maken enorm veel progressie tot grote vreugde van de ploegleiding. Doe zo verder!

De eerste ploeg (heren) mochten op bezoek bij Lo-Reninge. Het zwarte beest van WSB! Het kon op heden geen enkele maal de maat halen van Lo-Reninge. In de heenronde bleef het steken op 1-1. Wat zou er nu gebeuren onder wel heel extreme weersomstandigheden. WSB stond vroeg in het krijt, maar kon halverwege de bordjes gelijk hangen. De wedstrijd eindigde wederom op 1-1.

De beloften legden al weken geen goed voetbal op de mat. De afwezigheid van Thomas D. heeft daar mijn inzien  veel mee te maken. Toch wisten de beloften telkens hun wedstrijden te winnen. Ze wisten allemaal dat het beter moest in de topper tegen WS Zarren. De discrepantie tussen weten en doen is groot. WS Zarren was de pandoering nog niet vergeten en speelde met een vernieuwd elftal (eerste ploeg waardig). WS Bulskamp liet zich niet onbetuigd en kwam na een eerst moeilijk kwartier op voorsprong. Kort daarna werd het 0-2. WSB op rozen? Net voor de rust scoorde mijn inzien de beste speler van Zarren de 1-2. Een godsgeschenk zo bleek. Een pover WSB mocht nog vier doelpunten incasseren en heeft zo niet langer de beste verdediging van de reeks. Het verloor glansloos met 5-2. Op de koop toe speelde leider KVC Ichtegem gelijk tegen Sp.Keiem. Een gemiste kans! Volgende week wacht de leider voor de beloften. Er komt zo wel een einde aan een reeks van 16 ongeslagen wedstrijden. Wat nog altijd een mooie verwezenlijking is. Kop op jongens! Jullie zijn bezig aan een mooi seizoen!

“Door eendracht worden kleine dingen groot”

Jules