De kijk op de week van Jules

Dag beste lezers,

Het was deze week zover! De start van het nieuwe seizoen. Alle jeugdploegen kwamen in actie. We mogen tevreden zijn over de prestaties van onze jeugdspelers, maar ook van onze ouders. In bijzonder van de U7. Ze waren een sportief en aangenaam publiek, ongeacht de score.  Een waar voorbeeld van hoe voetbal beleefd dient te worden doorheen de jeugdreeksen. 

Alle jeugdspelers hadden last van het nieuwe seizoensbegin, maar gaandeweg werden onze WSB’ers wakker.  Het werd een mooie voetbaldag! 

Daarnaast wil ik van de gelegenheid gebruik maken om alle spelers (nieuw of opnieuw aangesloten) te verwelkomen op WS Bulskamp. De inspanningen die werden geleverd door de sportieve cel, jeugdcommissie en helpende ouders zijn van onschatbare waarde geweest. Ons ledenbestand kende een ongeziene groei. De bal-bal, U7, U8, U12 en U15 nemen het leeuwendeel voor zich.  De sportieve cel was bezorgd om het lage aantal spelers per ploeg, maar we veerden recht op zeer korte tijd. Goed gewerkt! We mogen Rik (GC) in deze niet vergeten voor de geleverde inspanningen, want voor hem is het eveneens een drukke periode.  Hoe verwoordde onze Jeugdverantwoordelijke het weer: “De beste manier om de toekomst te voorspellen, is haar zelf te creëren.”.  Een quote geleend bij Abraham Lincoln.  Ook voor het bestuur is dit een verademing en een positieve noot naar de toekomst toe. 

Bijkomend wil ik graag Maarten George (speler WSB) en Annelies Ternier feliciteren met hun huwelijk. Het werd een beestig feestje. Voor sommigen iets te beestig. De gevolgen waren duidelijk voelbaar en zichtbaar.  Tim Bentein en Steve Roelens (aanwezig op het trouwfeest) vonden het nodig om de dag erop deel te nemen aan de “Strong Viking Run”. Ik hoor hun magen nog klutsen. Beiden liepen ze het parcours vol (39) obstakels met succes uit. Ze deden dit met behulp van een ex-WSB’er (Ko Cattoor) en een viertal anderen.  Volgend jaar doen ze het opnieuw!

De beloften werd rust gegund vanwege het trouwfeest, maar de eerste ploeg kwam aan de bak tegen nieuwbakken vierdeprovincialer KVV Coxyde. Het werd 1-1. Jeffrey Schoolaert leek de wedstrijd te zullen winnen voor WSB in minuut 83, maar Egzon Ukella schonk KVV Coxyde drie minuten later hun eerste punt van het nieuwe seizoen.  Volgende week geen wedstrijd voor de eerste ploeg. De week daarop volgt de wedstrijd tegen NSVD Handzame. 

Tot slot wens ik iedereen die het aanbelangt veel geluk met het nieuwe schooljaar. 

“Door eendracht worden kleine dingen groot”, en in deze mag je het letterlijk nemen!

Met vriendelijke groeten,
Jules