De kijk op de week van Jules

Dag beste lezers,

Ik, Jules, ben terug van weggeweest. Na een lange tijd van teleurstelling, mentale opstandigheid en hard labeur is het een plezier om WS Bulskamp opnieuw te zien floreren. Opnieuw? Na seizoen 2017-2018 werd er hard ingehakt op het ledenbestand. Twaalf spelers van de eerste ploeg verlieten de club, twintig beloften en de volledige damesploeg (op drie speelsters na) vertrokken richting de naburig gelegen rivaal KSV Veurne en daarnaast nog eens 11 (U13). Goed voor een totaal van ongeveer 53 spelers. Het hoe en waarom is van geen tel en belang meer. De toekomst ligt nu eenmaal voor je. Hoe moeilijk dergelijk verwerkingsproces ook moge zijn, persoonlijk of collectief.

Eveneens een deel van het bestuur verliet de club. We zijn hun erkentelijk voor de geleverde inspanningen, ondanks meningsverschillen en verschillende zienswijze. Desalniettemin wens ik jullie nogmaals te bedanken.

WS Bulskamp bleef verweesd achter, maar het veerde recht als een Feniks die rijst uit de as. Een vernieuwd bestuur die naar mijn bescheiden mening goed en constructief werk aflevert. Het bastion trainers en afgevaardigden bleef en werd verder uitgebouwd. Het allerbelangrijkste was het groeiend ledenbestand (vooral bij de jeugd). De balbal-school steeg van zes leden naar een twintigtal leden en kreeg er twee trainers bij (Imke en Michael) naast trainster Siegline. De U7 begon met vijf spelers en steeg uiteindelijk naar veertien spelers, die worden begeleid door Marc en Lorenzo (en soms een ouder). De U8 telde drie spelers en steeg naar een tiental spelers met Hannes en Steven als trainers. De U9 en U10 bleven ongeveer status-quo onder leiding van respectievelijk Thomas en Michael. De U12 steeg van 14 spelers naar 19 spelers onder leiding van Kelsey en Kim. De U15 zou het zorgenkind worden, maar uiteindelijk klokten we af op een 18 à 19 spelers. Daar er slechts negen “voorradig” waren. Davy en Hein nemende begeleiding op zich. We mogen zeker onze afgevaardigden in deze niet vergeten, nl. Justine, Bianca, Ann, Annelies, Dieter en plaatsvervangers. Daarnaast zijn er nog helpende handen van ouders. Kortom, een fantastische dynamiek binnen de club zorgde voor een stijging van het ledenbestand van 47 spelertjes bij de jeugd.

De eerste ploeg en beloften zijn een ander verhaal. De eerste ploeg werd uit de klei opgetrokken mede dankzij Danny Dehaese. De beloften kregen er Johan Coutereel bij als trainer en kunnen na intensieve ledenwerving (oud-spelers, familie, nieuwe leden, …) rekenen op een kern van 14 à 15 spelers. Zo keerden Pieter Dezeure, Brecht George, Stijn Roelens, Jonas Soubry, Elias Theunynck, Robin Derycke, Tom Franchois, Kevin Depoorter en Andy Schoreel terug naar WSB.

WS Bulskamp kan dan ook goede punten voorleggen, al loopt het sportief (resultaten) niet altijd naar wens. Een kasteel bouw je niet in één dag en bouw je op een sterke basis. De basis en de eerste bouwstenen zijn gelegd. Nu verder doen en “Bluvn goan”!

De JVO legde mij uit dat hij heeft geleerd niet langer boos te zijn om hetgeen een ander hem niet toewenst of gunt. Hij is blij te kunnen bouwen aan een toekomst die een ander hem niet toewenst of gunt.

Maar goed… WS Bulskamp werd laatst overspoelt met heugelijk en minder heugelijk nieuws. Voor het heugelijk nieuws moeten we terecht bij de beloften waar Tim Bentein en Vera Maes trotse ouders zijn geworden van een flinke dochter, Billie Bentein. Een naam als een klok! Bij de eerste ploeg verwachtten Lukas Daschot en Delfien Alleweireldt opnieuw een spruit. Aan beide koppels een dikke proficiat! WSB gunt het jullie van harte!

Het minder heugelijk nieuws betreft het overlijden van de grootmoeder van Annelies Gunst (Bestuurslid, afgevaardigde en lid jeugdcommissie van WSB). Via deze weg wens ik Annelies en haar familie veel sterkte in deze beproevende tijden bij het verlies van jullie grootmoeder. Een dame die haar land met het nodige patriottisme heeft gediend in het verzet tijdens de donkere jaren in de tweede wereldoorlog. Nogmaals mijn oprechte deelneming voor dit verlies, dit in naam van WS Bulskamp.

Na dit droeve nieuws terug wat feelgood vibes. De Jeugdcommissie met steun van de U7 verkochten worsten op de laatste speeldag. De trainers en spelers kregen er eentje gratis. Nogmaals mijn grote dank aan sponsor Croissy (Albert I laan 291, 8620 Nieuwpoort) voor het overheerlijke stokbrood. Daarnaast wens ik nog graag Justine, Marc en Moby te bedanken voor jullie inspanningen. Een waar voorbeeld van engagement tegenover de club! Het was trouwens overheerlijk en de ouders konden dit zeer hard appreciëren.

Nu volgt het wintermercato voor de jeugd en is het examentijd. Veel succes daarmee!

“Door eendracht worden kleine dingen groot”, en in deze mag je het letterlijk nemen!

Met vriendelijke groeten,
Jules

 

Bedankt sponsor!